Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirok utak tisztításával, nyirok keringés fokozásával támogassuk a szervezetet.

A nyirokkeringés a méreganyagok elszállításáról, az immunrendszerünk zavartalan működéséről gondoskodik. 

A nyirokáramlást, a szövetekben uralkodó nyomás, a nyirok erek falának összehúzódása, a nyirokerekben lévő billentyűk, a nagy vénák szívó hatása, az idegi és hormonális hatások a környező szervek és vázizmok működése (izompumpa) összehúzódása, és elernyedése, a negatív melléküregi nyomás, a rekeszmozgás működteti.

Elégtelen izommozgás esetén a nyirokkeringés lelassul, vizenyő – ödéma alakulhat ki, és a szervezetet támadó baktériumok, gombák, vírusok, szaporodni kezdenek.

A nyirokkeringés feladata a vérpályán belüli és kívüli folyamatok közötti egyensúly megtartása. Ha a sejt közötti folyadék túlsúlyban lesz, ödéma pangás keletkezik. A nyirokmasszázs végzésekor erre a kötőszöveti folyadékra hatunk, segítjük annak elvezetését.  A nyirokmasszázs/ nyirokdrenázs segítségével a nyirok áramlási sebessége megnövelhető, aminek hatására fokozódik a méreganyagok eltávolítása. A szövet közötti folyadék elvezetésének serkentésével növeljük a méregtelenítést, a sejtek, a belső szervek, ízületek, izmok vérellátását, táplálék és oxigénellátását.

Rendszeres kezelés igénybevételével hatékonyan megszűntethető a szöveti nyirokpangás, aktiváljuk az immunrendszert, ily módon a sejtek és a szövetek regenerálódását is elősegítjük. Hozzájárul meglevő gyulladások, sebek gyógyulásához, mérsékli a gyulladáskészséget. 

A kezelések hatására az érzékeny nyirokterületek (ágyék, hónalj, nyaki terület) megduzzadt fájó nyirokcsomók, fájdalma mérséklődik, működésük javul.  A kezelésekkel felgyorsul a nyirokkeringés, melynek hatására csökkenthető a nyirokpangás, a végtagok ödémásodása.

A kézzel végzett nyirokmasszázs elemei eltérőek a svédmasszázs alkalmával használt fogásoktól. A nyirokelvezetést elősegítő gyengéd csavaró, pumpáló, gördülő fogások kerülnek alkalmazásra. Minden eleme nyomó és lazító fázisból áll. 

Bejelentkezés, időpontfoglalás: 06-30-272-5927

időtartam:Kezelt terület:Ára:
120 percmellkas, arc, nyak, has, lábak, hát14.000,-