Gerincjóga

A Gerincjóga olyan csoportos mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal.

Gerincjóga órarend, 2022. január 1-től érvényesl:
HÉTFŐSZERDA
délelőtti órák9:00-10:30 Gerincjóga 8:00-9:30 Gerincjóga
esti órák17:30-19:00 Gerincjóga
Mi köze van a gerincjógának a jógához?

A Gerincjóga leszűkíti a hatha jóga széles eszköztárát egy könnyen, biztonságosan gyakorolható elemekre azzal a céllal, hogy befogadhatóvá tegye azok számára is, akik még nem rendelkeznek elegendő fizikummal és testtudattal a hatha jóga gyakorlásához.

Legfontosabb céljai:
1. Tartásjavítás, törzsizmok erősítése

A gerincjóga elsődleges célja a test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javító gyakorlatokkal, a törzs izomzat megerősítésével és a túlfeszített izmok nyújtásával, valamint a helyes testtartás tudatosításával.

A mai emberek közül szinte mindenki küzd mozgásszervi problémákkal, melyet a modern mozgásszegény életmódunk okoz.  Ezt ellensúlyozni csak célzott, tudatos mozgással lehet.  A gerincjóga rendszeres gyakorlásával nemcsak kiválóan ellensúlyozható a mozgásban szegény életmódunk, de a jóga más pozitív hatásait is élvezhetjük.

2. Helyes és tudatos légzés

A helyes légzés gyakorlása kiemelt szerepet kap, melynek azonnali, közvetlen hatása van a hormonrendszerre, az emésztésre, és az idegrendszerre. A tudatos légzéssel sokat tehetünk egészségünkért, hosszú életünkért.

3. Stresszoldás

A gerincjóga a harmadik fő pillére a stressz levezetése, mely a mai rohanó világban mindenkinek jogos igénye. A stresszoldó gyakorlatok, nyújtások harmonikusan végig kísérik az órát és a gerincjóga órát mindig egy vezetett relaxáció zárja, mely sok vendég kedvenc  gyakorlatává vált. Megtanulható a relaxációra való képesség, hogyan lehet alvás nélkül is pihentetni, kikapcsolni az elmét, az állandóan zakatoló gondolatokat.

Manapság nagyon felkapott elfoglaltság lett a jógázás, viszont ahhoz, hogy a hatha jóga olykor nehéz gyakorlatait képesek legyünk helyesen kivitelezni,  szükség van egy megfelelő felkészítésre,  alapozásra, erre is kiváló a gerincjóga. 

Gerincjóga élettani hatása:
  • javítja a tartást
  • erősíti, lazítja és nyújtja az izmokat
  • oldja a stresszt, megnyugtat
  • javítja az emésztést
  • növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
  • javítja az általános közérzetet, vitalizál
Kinek ajánljuk?

Minden korosztálynak ajánlott. Vendégeink elsősorban ugyan hölgyek a 30-60 éves korosztályból kerülnek ki. Rendszeres gyakorlással éveken keresztül mozgékonyak, fittek és fiatalosak lehetünk általa.

Az óra felépítése:

Ráhangolódás - átmozgatás, bemelegítés - légzőgyakorlatok - tartásjavító gyakorlatok - erősítő gyakorlatok  - nyújtó gyakorlatok  - levezetés - relaxáció

Kinek ajánljuk?minden korosztálynak
Időtartama:90 perc
szükséges felszerelés:Csak kényelmes ruha, zokni szükséges. Jógaszőnyeget, párnát biztosítunk.
Téli időjárás esetén a takaró/pléd viszont ajánlott a relaxáció idejére.
Ára:90 perces óra: 2 500 Ft
Vezetik:Feketéné Török Beáta (gerincjóga oktató, gyógymasszőr) 

Mikor van?reggel: hétfőn 9:00-10:30 és szerdán 8:00-9:30
este: hétfőn: 17:30-19:00 
Macskapóz
Macskapóz
Nyúl póz
Nyúl póz
Galamb póz
Galamb póz
Segítségnyújtás